Michael van Emde Boas is een fotograaf uit Amsterdam, Nederland. Geboren in 1969, studeerde hij fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en deed vroeg in zijn carrière aanzienlijke praktische ervaring op.
Begonnen bij de ingang van Madame Tussaud’s.

Hij is heeft het vak in de prijktijk geleerd bij mentoren zoals Rimi Janssen, die zijn liefde voor culinaire fotografie inspireerde. Bij Ronnie Hertz, die hem de kunst van het fotograferen van mensen en mode leerde.

Michael begon in 1988 als professioneel fotograaf te werken en opende in 1995 zijn eigen fotostudio in Amsterdam. Zijn werk omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s, waaronder Culinair, dranken, beauty, Corporate Relame en bedrijfsfotografie.

Hij heeft gewerkt voor een breed klantenkring, waaronder alle grote internationale reclamebureaus, uitgevers, tijdschriften, kranten, overheden en bedrijven van verschillende groottes.

Al meer dan 20 jaar is Michael vaste fotograaf voor de Culinaire Rubriek in de weekend bijlage van de Telegraaf.

Voor meer over Michael van Emde Boas en zijn werk kun je zijn officiële website of zijn profiel op YouPic bezoeken.