Proud and Passonate

Persistence the only way...

1969 is mijn geboortejaar. Amsterdam is mijn geboortestad. Ik woon hier al mijn hele leven. Als vijfjarig kereltje heb ik mijn eerste professionele fotografie-ervaring opgedaan. Vóór de lens, dat wel. Via het kindermodellenbureau van Moeder-Anne. Sinds 1988 sta ik achter de lens. 

Op een jaartje afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag na, heb ik het vak in de praktijk geleerd. 

Het begon als reproductiefotograaf bij een drukkerij. Later fotografeerde ik bezoekers van het wassenbeeldenmuseum Madame Tousseau en toeristen in Verbiers. Ik was ruim zes jaar assistent. Ondermeer bij Eva Besnyö, Rimi Janssen en Ronnie Hertz. Sinds 1995 ben ik eigen baas en werk zelfstandig in fotostudio’s en op locatie.  Overal waar het vak me brengt. 

In de afgelopen 25 jaar heb ik mij gespecialiseerd in commerciële fotografie. Dat kan echt alles zijn. Corporate- , Culinair- , Reclame- en/of Product-  fotografie. Altijd ook heel veel mensen.
Mijn werk is gepubliceerd en gebruikt in ontelbare advertenties, jaarverslagen, corporate brochures, prints, magazines, web sites, webshops, verpakkingsmateriaal en vele ander professionele toepassingen. 

Als kunst fotograaf timmer ik tegenwoordig ook aardig aan de weg. Hierin kan ik mijn liefde voor het vak naar totaal eigen inzicht invulling geven. Op die manier til ik mij fotografie naar een volgend level.  Soms gaan vrijwerk an opdrachten naadloos in elkaar over. Mijn unieke benadering in ‘Fine Art Fotografie’ vertaalt zich dan in een commercieel beeld.

Ik ben en blijf een conceptman. Altijd vol ideeën en commerciële concepten voor effectieve communicatie en reclame. Grote namen kunnen best kleine klanten zijn. Andersom kunnen minder bekende opdrachtgevers voor plezierig veel werk zorgen. 

Wat betreft mijn fotografie geldt overigens: als ik het niet weet in mijn hoofd, kan ik het ook niet maken. Ik streef naar de beste kwaliteit binnen de mogelijkheden en beperkingen die er altijd zijn.
Doorgaan waar anderen ophouden op zoek naar het onverwachte en onvoorspelbare..